Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm ) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7394 |
Ingredience
1 ks | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 241,0mg |
Draslík | 152,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm ) postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je. |
2 | Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala. |
3 | Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny. |
Poznámka
Uzené maso předvařené a bez kosti. Obměna : Namísto uzeného masa použijeme půl vařené slepice s kouskem slaniny pro chuť, nebo vařený vepřový kořínek.