Rybí filé pečené na másle (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé pečené na másle (minutka)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
75 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé pečené na másle (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme a z jedné strany poprášíme moukou. |
2 | Pomoučenou stranou filé opečeme na horkém tuku, obrátíme, přidáme máslo a za občasného přelití výpekem s máslem dopečeme. |
3 | Ihned podáváme. |
Jednoznačně palec nahoru.Rychlá příprava a pouze přírodní chuť použitých surovin. Ale kdo má rád, může přidat např. malinko kmínu. Filé se mi při neopatrném obracení trošku "rozbilo", příště si musím dát více záležet :-)