Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25951 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova. |
2 | Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. |
3 | Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky. |
Bez komentáře. Rajčata, bazalka...na tom se prostě nedá nic pokazit.
Není co řešit! Rajčata, bazalka...a další lahůdky. Sobotní oběd u nás je už teď jasný!
Výborná omáčka na těstoviny. Zkusím i na pizzu.