Velikonoční nádivka s játrovou paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s játrovou paštikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40798 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
170 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Paštika drůbeží |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na pekáč | |
---|---|
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 221,3mg |
Draslík | 80,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 296,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Paštika drůbeží, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s játrovou paštikou postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme kostičky a v míse přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. Paštiku vidličkou rozetřeme, petrželovou nať usekáme najemno. |
2 | K rohlíkům přidáme paštiku, petrželovou nať, sůl a koření. Směs dobře promícháme. |
3 | Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut. |