Velikonoční nádivka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s uzeným masem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40801 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kopřiva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Vepřová uzená plec |
400 ml | Voda pitná |
Na pekáč | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 527,3mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřová uzená plec, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme. |
2 | V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků. |
3 | Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut. |