Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41379 |
Ingredience
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vepřové kotlety |
Na vývar | |
---|---|
0,1 ks | Bujón zeleninový |
50 ml | Voda pitná |
Na salát | |
250 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Ředkvička |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
1,5 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
0,5 ks | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Brambory, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Voda pitná, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Bujón zeleninový, Cibule červená, Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Marmeláda meruňková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme. |
3 | Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. |
4 | Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou. |