Špekové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43153 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
250 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 962,0mg |
---|---|
Cholesterol | 140,8mg |
Draslík | 156,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 149,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku je vysmažíme dorůžova. |
2 | Housky pokrájíme na kostičky, promícháme se slaninou a dáme do horké trouby (vyhřáté na 200°C) vyschnout - nepečeme. |
3 | Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme mléko, vejce, sůl, petrželku, pepř, muškátový oříšek a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlé škvarky s pokrájenou houskou a znovu důkladně promícháme. |
4 | Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme je 8 - 10 minut, nakonec je vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do mísy a přelijeme rozpuštěný sádlem. |