Velikonoční beránek z třeného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek z třeného těsta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Aleisa |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (63%) |
ID receptu: | 65987 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
160 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
110 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
220 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 179,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek z třeného těsta postup přípravy receptu:
1 | Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli. |
2 | Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. |
3 | Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie. |
Poznámka
Místo másla lze použít i jiný tuk vhodný na pečení. Recept je přizpůsobený na plechovou formu s objemem 1 litr z e-shopu Vše na vaření. https://www.vsenavareni.cz/beranek-29cm-plechovy-s-neprilnavym-povrchem-banquet#detail
V téhle formě se peče moc dobře.