- Recepty
Recepty
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií

Velikonoční babiččin věnec





Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml). Propracujeme těsto a necháme je vykynout. Těsto rozdělíme na dva… Více »

Velikonoční perníčky





Ze všech surovin vypracujeme tužší, ale hladké těsto. Necháme je do druhého dne odležet. Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Dáme je na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté… Více »

Beránek velikonoční z piškotového těsta





Žloutky třeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru z 1/4 citronu a 3 lžíce citronové šťávy. Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme zbylý cukr. Sníh přidáme ke… Více »

Kokosový beránek





Na kousky nakrájené máslo (200g) utřeme s oběma cukry a vejci do pěny. Mlékem zředíme tvaroh, přidáme k pěně a vmícháme mouku s kypřícím práškem a 50g kokosu. Formu na beránka vymažeme zbylým… Více »

Ořechové jidášky
Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, ořechy, zbytek mléka a… Více »

Velikonoční pomazánka
Vejce nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a cibuli a promícháme. Směs dochutíme hořčicí, solí a vegetou, znovu promícháme a necháme pár hodin chladit… Více »

Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou





Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme… Více »

Slovenský velikonoční mazanec





Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli, kvásek a zbylé vlažné mléko. Postupně přidáváme… Více »

Italské preclíky s vejcem





V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto… Více »

Velikonoční polévka





V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky. V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme… Více »

Velikonoční pečínka





Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 silnější řízky. Naklepeme je, potřeme olivovým olejem, osolíme a silně opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Dáme je do chladu asi na 30 minut. … Více »

Velikonoční beránek z banánového těsta





Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh. Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh… Více »

Medová velikonoční vajíčka





Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým… Více »

Velikonoční beránek z mramorovaného těsta





V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků.… Více »

Velikonoční beránek s kokosem





V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem a vejci do pěny. Poté vmícháme strouhaný kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou… Více »

Velikonoce – proč a kdy se slaví
Velikonoční svátky se slaví na celém světě a jejich původní význam je především církevní. Podívejte se, proč a kdy letos upéct beránka a jít s pomlázkou pro barevná vajíčka.
více
Velikonoční zvyky a tradice
K Velikonocům patří mnoho dávných zvyků a tradic – pomlázka s mašlemi, koledy, barvení vajíček, řechtačka… Vraťte se k nim a přivítejte letošní jaro vesele a s úsměvem.

Recepty na velikonoční lahůdky
Upečená beránek nebo mazanec, jidáše a nádivka z hub kopřiv nejsou jediné velikonoční lahůdky. Všechny tradiční, ale i mnohé další, můžete vybírat z tisíců našich receptů.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace

Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android